Over ons

De Stichting

De Knight of Camelot is een stichting die is opgericht in 2010 door Raymond Jansen en Jean Poppe. Na jaren lang deel te hebben genomen aan re-enactment kampementen en veldslagen wilde ze een stichting oprichten waarbij Historische authenticiteit zoveel mogelijk nagestreefd wordt op het vlak van gevecht, kunst en heraldiek. Waar we ons ook in onderscheiden van andere groepen is dat alle toernooien in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland en zelfs het Verenigd Koninkrijk. We zijn uitgegroeid tot een internationaal team met Nederlandse, Belgische en Duitse ridders. Er is een nauwe samenwerking met vele re-enactment groepen. Hoog in het vaandel bij ons staat veiligheid en welzijn van het publiek, paard en ruiter. Ons motto is ridderlijkheid (een ridder ben je niet alleen met en harnas aan maar ook in je hart).

Onze Filosofie

Eind 15e eeuw was een riddertoernooi een schouwspel van Hoofsheid, ridderlijkheid en heraldisch vertoon. Riddertoernooien waren uitbundige events die dagen konden duren, compleet met feesten en amusement. Deze toernooien waren vol pracht en praal waarbij ridders in blinkende indrukwekkende harnassen het publiek doet imponeren door lansen te breken op elkaars schild. In die tijd waren riddertoernooien ook een soort militair trainingskampen voor ridders. De Knights of Camelot willen deze aspecten zo realistisch mogelijk tonen aan het publiek.

Diensten

Onze diensten zijn spectaculair riddertoernooien te paard te verdelen in het steekspel, behendigheidsproeven en wapendemonstraties. Een toelichting en ander diensten vindt u onder deze link. Andere wensen zijn bespreekbaar.

“faDor Multimedia”
Video & Editing

“Eliza Epker”
Fotografie

“Marcel Geerlings”
Fotografie

 1,885 total views,  2 views today